Mindre bra dag:(

Japp som rubriken lyder hade vi en mindre bra dag jag och Semlan. Hon var bara almännt jobbig i både hanteringen och ridningen. I hanteringen var hon hetsig och bufflig hela tiden s jag ficksäga åt henne på skarpen några gånger och då gav hon sig. Och i ridningen var hon springig och okoncentrerad. Och jag var också okoncentrerad. Men det var iaf riktigt härligt väder, varmt och skönt:D
Föresten har ni några önskemål på vad jag ska skriva om?:)
//OTTILIA

Blivande tävlingfrisyr?

Kom på att jag gjorde en ganska rolig frisyr på Semlan för några veckor sen. Kanske en ny tävlings frisyr?;P
Såhär såg den iaf ut:
Maybe you don't care men ändå. Såhär gjorde jag:
1. Dela i manen i 3 delar. dom två längst ut ungefär lika stora och den i mitten lite mindre.
2. Men delen längs mor öronen gör man en inbakad fläta en bit sen gör man bara en vanlig fläta.
3. Då tar man mannen som är närmast manken och gör likadant som innan.
4. Då tar man mannen som är över och gör en vanlig fläta.
5.Fläta ihop alla tre flätorna till en fläta.
KLART:D
Vad tycker ni? Kanske ska ha så på tävlingen till helgen?;P haha nää men tycker själv det vart ganska cool ändå:)
//OTTILIA

jag kommer inte på någon bra rubrik:(

Idag fick sig Semlan ett dressyrpass igen. Hon va JÄTTTE tjurig!! Och jätte stum i munnen! Red mycket övergångar också hjälpte mamma mig. Men på slutet släppte hon efter och då vart hon fin:D Har vart lite dålig uppdatering nu men jag håller på med en ny design som förhoppningvis kommer upp snart:D
wow en ny bild, duktigt ottilia;O
//OTTILIA

oseriöst ridpass

Idag hade jag värkligen ingen lust att rida, ville bara typ "leka" med henne i padocken. Men jag bred iaf en stund det gick inte bra för jag va trött och okoncentrerad så jag hoppade av och gjorde lite övningar från marken. Red med dressyr sadeln idag också. (jag har inte andvänt den på jätte länge för den åkte fram jätte mycket förut) Men nu låg den stilla.Fast jag tycler inte om att rida i den för man glider runt så mkt i den:(
//Ottilia

nu ska jag skärpa mig!

Hallå i stugen:D
Nu har jag bestämt mig! Jag SKA bli duktigare på att uppdatera! + att nu är det lov satt jag har massa tid till bloggen wwwiiiiii:D Idag fick Semlan vila för jag till dollar store med nå kompisar:D hihi as najs för det finns jätte billigt godis där hihi!:p rörigt inlägg men orkar inte bry mig.
//Ottilia

rubrik:D

Nu har jag vart dålig på att uppdatera igen, fy fy på mig! Aja idag vart det lite dressyr hon va lite springig och så från början men efter ett tag släppte det. Och som avslutning tog jag fram ett litet hinder som jag hoppade några gånger.
Hon har ju varit lite besvärlig och så nu ett tag t.ex igår var hon helt galen! Hon bockade, sparkade och reste sig flera ggr! Så det är inte så kul just nu, bockningar och så går ju bra men när hon reser sig högt blir det läskigt tycker jag men det ska hon inte få lära sig att man får göra! Har ni nå tips på hur man kan göra för att få bort sånt? Det kan ju bara vara att hon har överskots energi eller att hon testar mig, men ändå:)
//Ottilia

lalala;D

Idag vilade Semlan. Dålig uppdatering idag jag vet ska försöka bli bättre på det:)
//Ottilia

Tävlingen

Idag var det ju tävling. Det gick inte alls bra!
Ld:
Hon var pigg och glad på framridningen och framhoppningen. Sen när jag kom in pa banan vart hon värsta räser ponnyn! Så hon sprang som en dåre! Och då rev hon 4:an, sen när vi till 6:an viste inte jag vart jag skulle så jag var tvungen att göra en volt. Och sen var det som att hon la in hand bromsen och det gick värkligen inte att få fram henne! Hon stannade typ 5 meter innan hindrest sen fick jag banka som en galning för att få fram henne till hindret. Så hon typ skuttade fram till hindret och sen va det tvärstop! Och samma sak när jag skulle försöa hoppa andra gången!
Lc:
Hon känndes bra men lite seg på framridningen och samma på framhoppningen. Sen på banan va hon lugn och fin och första hindret hoppade hon as fint!! Och samma på andra men sen tredje gjorde hon lika dant som i första klassen. Så jag vart utesluten.
Ja, kul tävling eller inte! Aja det är en tävlig till den här sesongen som jag tror jag ska vara med på. Hoppas det går bättre då!
//Ottilia

Gör ett nytt försök

Ja, jag gör ett nytt försök med frågestunden. När jag la upp den senast fick jag en fråga och det känns lite ovärt det att bara svara på en fråga så jag gör en ny:)
wiiiii gulligaste bilden ever;D haha!xD Aja men fråga så blir jag glad:D
//Ottilia

Vad jag gör dan innan tävlingen.

Skriver lite kort om vad jag gör dan före en tävling. Kanske är kul att veta?:)
  • Rider igenom henne typ 20 min.
  • Tvättar bena, ibland hela kroppen. Och på små fläckar.
  • Tvättar svansen och ibland mannen.
  • Borstar såklart;D
  • Packar allt som jag har i stallet.
  • Smörjer sadel, träns, skor mm...
  • Sätter fast schabraket jag ska andvända.
  • Tvättar benskydden om det är hopptävling
Det var nog allt tror jag, kan iaf inte komma på nå mer:)


fixat:D

Nu är Semlan tvättad och allt är packat tills imorgon!:D Jag är så sjukt peppad, ska blir grymt kul!
För er som inte vet ska jag tävla imorgon, Ld (70cm) & Lc (80cm). Red iaf igenom henne 20 min typ hon va super fin och pigg:D
//Ottilia
från våran första hopptävling:`)♥

promenad

Hej!
Idag vart det en liten promenad i skogen med Moa. Ganska skönt att kunna strunta i sadel och träns och bara gå ut och gå:D Vi gick kanske en kvart sen gick vi hem och gav dom hö. ÅÅH de är så mysigt nu när hon börjar sätta vinter päls, hon ser ut som en nallebjör på halsen<3 Lilla prinssesan:D Nu ska jag gå och äta, kommer mer uppdatering under kvällen:D
//Ottilia
bilden är lite små söt ändå<3

10 saker ni inte visste om mig.

1. Jag har sprut och fågel fobi.
2. Jag är petnoga med att nosgrimman sitter helt rakt.
3. Ingen får sadla eller tränsa Semlan för då måste jag fixa till allt ändå;D
4. Allt som har med skola och Semlan att göra har jag jätte ordning på men i mitt rum ser det ut som jag vet inte vad.
5. Jag blir sjukt sur om jag är trött eller hungrig.
6. Jag har dåligt tålamod.
7. Jag suger på att stava! Det kanske ni har märkt;)
8. Nu börjar det bli svårt att komma på mer saker:D
9. Jag håller alltid på att somna när ja åker buss;D
10. Jag klarar inte av att va med folk som tror att dom är bäst!
Ja nu vet ni lite mer om mig hoppas jag:D
//Ottilia

dålig uppdatering

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera nu ett tag men det ska det bli skärpning på! Idag blir det ingen hoppträning, men jag tänkte hoppa lite själv i paddocken istället. Tänkte hoppa nån lite bana iför södag då jag ska tävla.
//Ottilia

Vila

Idag vilade semlan, för det regnade så mkt så jag tror varken jag elle Semlan hade tyckt det hade varit så kul att ge oss ut i regnet.
//Ottilia

busponny:D

Idag vart det ett 30 minuters pass, hon va super fin fast i galoppen bussa hon lote från början;D hihi busponnyn min<3 Finns inte så mkt mer att skriva om:)
Det kommer kanske upp nåt mer inlägg om nåt lite meer intresant:D Håll utkik, jag har nämligen en liten ide om vad jag ska skriva om:)
//Ottilia

hata rubriker!

Hej! Jag har inte orkat skriva nu nå dagar har inte haft nåt att skriva. Idag red jag dressyr i padocken hon va super fin fast lite springig i galoppen.
Jag fick en kommentar om att jag inte bara ska skriva om vad jag gjorde när jag red. Och jag förtår att ingen vill läsa för de är sjukt ointresant att läsa om samma sak hela tiden. Men jag vet inte vad jag ska skriva! Jag är sjukt skriv sugen men jag vet inte vad jag ska skriva, och när jag frågar vad jag ska skriva får jag inga svar. Tråkit tycker jag för det blir mycket roligare att läsa om jag skriver lite olika saker. Så nu skriver nu vad ni tycker att jag ska skriva och annars så kommer jag förtsätta som jag gör om jag inte kommer på något själv:)
//Ottilia

Ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Idag skulle jag ju ha intervalltränat men eftersom jag är feg så "kunde" jag inte gö de. Först red jag till den travbanan där jag brukar träna men fåren va ju fortfarande där så dit kunde jag ju inte gå. Så då skulle jag gå till en annan travbana men på vägen träffade jag en as stor älg som stod och glodde på mig:O Och feg som jag är får jag ju panik och vänder och då blev Semlan också rädd så hon börja ju tok galoppera och stutsa. Och jag vågade inte rida tillbaka dit så jag gick till padocken och red där istället. Och då tog jag fram ett litet sockerbits hinder satt hon fick hoppa lite. Hon va ganska seg faktiskt, hon kanske va trött efter igår?:)
//Ottilia

kom igen!

Hejsan! Nu har jag kommit hem för en stund sen har haft typ skoljogg eller vad man ska kalla de, 7km usch vad jobbigt de va! Fast jag kom in som anra tjej i mon klass *stolt*:D idag ska jag köra intervaller satt hon får springa av sig ordentligt! Men nu får ni ta och börja kommentera, det är sjukt tråkit att sitta och skriva också får man inget tillbaka! Har inte så mkt mer att skriva så hejdå!:)

Glöm inte...

...frågestunden!!http://bestmedhest.blogg.se/2011/september/fragestund.html#comment klicka på länken så kommer ni direkt till det inlägget:)

dressyr

Idag vart det dressyr, jag skulle ju igentligen ha intervalltränat men det var så kallt och jag hade glömmt jackan hemma så jag kännde inte för att sticka ut och galoppera. För då skulle jag ha frysit ihjäl! Så det vat dressyr istället. Hon va super pigg från början så när jag skulle börja galoppera fick hon galoppera av sig lite på långsidorna. Sen fick hon skritta en stund sen galopperade jag på volt tills hon blev lugn och fin. Sen trav jobbade jag henne lite och sen red jag igenom LC:1 sen gick jag hem.
åhh vad jag saknar sommaren!
//ottilia

snabb inlägg:D

Blev inge uppdatering igår för vi va och fira farmor. så igentligen skulle hon ha stått men Moa va så snäll satt hon red henne:D Nu ska jag sticka ner till bussen och fara till stallet:)
//Ottilia

Något specielt?

Hallå igen! Jo jag undrar om det är något specielt ni skulle vilja att jag kulle skriva? Bilder,texter vad som helst faktiskt:D

Vila för prinssesan

HEJ! Semlan vilar idag också (hon vilade igår ockå.) Ja hon lär ju va hyper pigg imorgon så då ska vi ut i skogen och galoppera som tusan satt hon får springa av sig! Vi ska till farmor för hon fyllde år igår så de är därför jag inte kan rida:) Haha konstigt inlägg menmen;D
//Ottilia

Ny "disign"

Hej nu är jag till baka med nya krafter!:D Känner värkligen för att blogga ingen! Plus att ni har slagit besöks rekord! 55 st sid visningar om jag inte såg fel! Det kanske inte låter så mkt men  statistiken har varit sämst nu ett tag! Men nuså!
Tyckte faktiskt att jag lyckades ganska bra med headern eller vad tycker ni, super lätt att göra varen också! Se har jag börjat fatta lite mer hur man ska fixa disignen. Om ni inte kan se den tryck F5 :D
//Ottilia

Bloggpaus

HEEJ! Ja nu tar jag mig en bloggpaus känner att jag inte har nån lust att skriva nåt och sen vill jag hinna med allt annat också. Men jag återkommer när jag känner fört, då svarar jag på fråge stunden iaf så de är bara fråga på medans jag är borta också:D
See you later aligator;D//Ottilia<3

Sorry!

Hej! Förlåt att jag inte har uppdaterat nåt på länge men jag har inte haft tid. Idag vilar iaf Semlan för det är nån hösfest på skolan som jag ska vara på.
//Ottilia

Tröööötttttt!

Nu har jag kommit hem från skolan och vi hade kontitions träning:( så nu är mina ben som spagetti! Super kul komme ju inte orka rida! Aja ska ta mmeg iväg iaf, jag har lust att sticka ut i skogen och busa men sammtidigt behöver hon ett ordentligt dressyr pass. Aja ska fundera på saken tills jag kommer fram:D
//Ottilia

Markarbete:D

Idag blev det markarbete. Det är ju lite änklare nu när jag vet vad jag ska ha för avstånd mellen bommarna!
Hon va super pigg och gald, det är mycket roligare att rida nu för hon har så mkt energi och då behöver jag ju inte sitta och driva ihjäl mig!:D
Jag gjorde ungefär såhär:
Ja ni fattar förhoppnings vis vad jag menar. Men jag kan ju förklara lite kort endå. Man travar över bommarna, gör skänket vikning ut till långsidan sen vid den svarta pluppen fattar man galopp galoperar på volten och sen hoppar hindret. Jag hade bara ett litet sockerbits hinder eftersom jag inte skulle hoppa nå högt. Och sen likadant åt andra hållet. Mamma filmade också så det kommer upp nån film senare också.

skemlihöööö!!!!!:DDD

Heeej!
Nu är jag med Klara och hon hjälper genom en riktig svår sak!:`(
Nämligen att radera bilder:`( Jag börjar nästan gråta höhöhöhöh! Haha nee då men jag är väldit dålig på att radera bilder för ag vill häls spara alla bilder. och nu försöker jag lära klara att tända en tändare också^^
aja nu ska vi inte skriva om sånt töntigt utan nu skriver vi om annat här. Idag har jag ju varit och hälsat på Mirå som jag red när jag red på Färsta. De var ju kul att träffa han igen. Så jag och hans ägare red ut en sväng i skogen:D Sen åkte jag till Semlan och red 30 min och hon va super fin! Och nu holler jag på att stärka galoppen satt hon orkar korta upp sig. Och vissa stunder gick hon väldigt fint i galoppen:D
OCH GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN! FRÅGA FRÅGA FRÅGA!!



RSS 2.0